Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Πώς να μπαλώσετε ένα σκισμένο τζιν



     Τα τζιν παντελόνια είναι ένα ρούχο σχετικά ακριβό αλλά και ανθεκτικό, που υπόσχεται να βγάλει πέρα απαιτητικές δουλειές και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Τι γίνεται, όμως, όταν το τζιν ετοιμάζεται να σκιστεί ή έχει ήδη σκιστεί; Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω πως δοκίμασα πρώτη φορά να μπαλώσω ένα σκισμένο τζιν, αυτό του άντρα μου!


Τι χρησιμοποίησα:
  • Ένα μπάλωμα για τζιν (τα αγόρασα στο Lidl, σετ των 4 σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κομμάτια από άλλο τζιν που δε χρειάζεστε πια)
  • Ψαλίδι
  • Κλωστή στο χρώμα του τζιν
  • Σίδερο
  • Ένα πανί λεπτό βαμβακερό
  • Ραπτομηχανή

Πώς το έκανα
1. Γύρισα το τζιν από την ανάποδη και το σιδέρωσα στο σημείο που είχε σκιστεί. "Καθάρισα" την περιοχή, κόβοντας τις κλωστές που είχαν σχηματιστεί.








2. Έφερα κοντά κοντά το ύφασμα ώστε να κλείσει το κενό όσο γίνεται περισσότερο.





3. Έκοψα και σιδέρωσα το μπάλωμα σύμφωνα με τις οδηγίες, πάνω στο σημείο που υπήρχε η φθορά. Το μπάλωμα ήταν σιδερότυπο, δηλαδή θεωρητικά δε χρειάζεται ράψιμο, μόνο σιδέρωμα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι με ένα-δυο πλυσίματα ξεκολλάει, επομένως κι αυτό θέλει ράψιμο να για σιγουρευτείτε ότι δε θα φύγει από τη θέση του.




Το αποτέλεσμα από την καλή, δείχνει κάπως έτσι:




4. Και τώρα αρχίζει η διασκέδαση! Ρυθμίζουμε τη μηχανή μας στο ίσιο γαζί (length 3, tension 4) και χρησιμοποιώντας το κουμπί του αντίστροφου ραψίματος, γαζώνουμε μπρος - πίσω συνέχεια πολλές πολλές φορές!! Εδώ το τζιν αρχίζει να θυμίζει αυτά του εμπορίου που τα πουλάνε μπαλωμένα!!




Και να το τελικό αποτέλεσμα! 




     Ήταν πραγματικά παιχνιδάκι! Παρέτεινα τη ζωή του τζιν με 0,30 € και μη σας πω το έκανα και πιο μοντέρνο! Μην πετάτε τα παντελόνια σας! Αξίζει να τα φτιάξετε! Αλλά ακόμη κι αν είναι χιλιομπαλωμένα και δεν παίρνει άλλο, κρατήστε τα για να τα κόβετε κομμάτια και να μπαλώνετε άλλα τζιν! Η οικονομία είναι παντού!!


Καλή επιτυχία!!



Διαβάστε επίσης:


8 σχόλια:

  1. Με έσωσες! Πραγματικά! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μπορούσα να χειριστώ μηχανή ραψίματος!!Μπράβο για το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δύσκολο, μπορείς να προσπαθήσεις αν θέλεις! Πιστεύω κι εγώ ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό!

      Διαγραφή
  3. Πάω να το κάνω τώρα!!!!!Σε ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδή δεν έχω ιδέα από ραπτική μου το κάνει μοδίστρα για 3ε. Και πάλι νιώθω κερδισμένη (ένα καινούριο θα έκανε 30ε τουλάχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα συμφέρει από το να αγοράζεις κάθε φορά καινούργιο! Σκέψου, όμως, τι ωραία που θα ήταν αν κάθε φορά αυτά τα 3 ευρώ τα έπινες καφέ ή αν τα έβαζες στην άκρη! Γι' αυτό θεωρώ ότι συμφέρει να μάθει κανείς να ράβει!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips