Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Βιβλιο-παίζουμε: Τι σε απασχολεί; (+Διαγωνισμός!!)



     Άλλο ένα ολόφρεσκο και χρήσιμο βιβλίο από τη σειρά της Μόλι Πότερ έφτασε στα χέρια μας πριν λίγες ημέρες! Από την ίδια σειρά σας είχα παλιότερα παρουσιάσει τα βιβλία "Πώς αισθάνεσαι σήμερα;" και "Θέλεις να γίνουμε φίλοι"; Τα βιβλία αυτά είναι σχετικά με θέματα που προβληματίζουν τους γονείς, όπως η παιδική φιλία, η διαχείριση των συναισθημάτων και τώρα οι παιδικές ανησυχίες.


Το βιβλίο: Τι σε απασχολεί;
     Το βιβλίο, όπως και τα δύο προηγούμενα που σας ανέφερα, είναι γραμμένα από τη Μόλι Πότερ, εικονογραφημένα από τη Σάρα Τζέκινγκς και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

     Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών, από την είσοδό τους δηλαδή στην προσχολική εκπαίδευση, όπου συχνά πολλά αλλάζουν στη ζωή τους ταυτόχρονα. Νέο σχολείο, νέα δασκάλα, νέοι συμμαθητές, κάποια μάλιστα φεύγουν από το σπίτι τους για πρώτη φορά! Ολοκληρωτικά νέο περιβάλλον!




     Πέρα από αυτές τις συνθήκες, το παιδί μπορεί να αναπτύξει κάποια ανησυχία επειδή αρρώστησε, τσακώθηκε με ένα φίλο του ή είδε κάτι τρομακτικό στην τηλεόραση!

     Όποιος και αν είναι ο λόγος, τα παιδιά είναι πολύ πιθανό από την ηλικία των 4 ετών να αρχίσουν να τα απασχολούν διάφορες σκέψεις, πραγματικές, φανταστικές ή απλώς κάπως τραβηγμένες σε σχέση με την πραγματικότητα. Βλέπετε, στην ηλικία αυτή το παιδί δεν μπορεί ακόμη να ξεχωρίσει το πραγματικό από το φανταστικό. Αυτή η γνωστική ικανότητα αρχίζει να αναπτύσσεται από τα 5 και έπειτα.

     Πώς, όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να διαχειριστεί με σωστό τρόπο τις ανησυχίες του; Συνήθως και κρίνοντας πρώτα από τον εαυτό μου, εμάς τις μαμάδες μας πιάνει πανικός, θέλουμε να διώξουμε κάθετι κακό από τη σκέψη τους, να τα προστατέψουμε από οτιδήποτε μπορεί να τα στανεχωρήσει, να τα κλείσουμε στην προστατευτική αγκαλιά μας και να μην τα αφήσουμε μέχρι... δεν ξέρω μέχρι πότε. Μέχρι να πάνε φαντάροι ίσως;;;




     Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που θα τα βοηθήσει να μάθουν να ανταπεξέρχονται στις αντιξοότητες της ζωής, να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, να μπορούν να ζήσουν αρμονικά ακόμη και όταν δε θα είμαστε εμείς κοντά τους να τα προστατεύσουμε από τα πάντα και να τα παρηγορήσουμε. Σε αυτό το σημείο έρχεται το βιβλίο μας για να βοηθήσει!

Ελάτε να ρίξουμε μια πιο λεπτομερή ματιά στο περιεχόμενο του!


Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε:
-Τι είναι οι ανησυχίες; "Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ανησυχίες είναι οι άχρηστες σκέψεις που στριφογυρίζουν στο μυαλό μας και προκαλούν αρνητικά συναισθήματα όπως λύπη, θυμό, ζήλια, αμηχανία και φυσικά άγχος". Χρήσιμο ε;;




Πώς να αντιμετωπίσεις τις ανησυχίες σου όταν:
- σε μαλώνουν
- αλλάζεις δασκάλα
- βλέπεις κάτι τρομερό στην τηλεόραση
- κάτι σε δυσκολεύει
- τσακώνεσαι με ένα φίλο
- κάποιος σε ενοχλεί (bullying)
- οι γονείς σου καβγαδίζουν
- φοβάσαι κάτι ακίνδυνο, όπως οι αράχνες ή το σκοτάδι
- κάποιος άλλος έχει κάτι που θέλεις
- αισθάνεσαι ότι κανείς δε σε ακούει
- δεν έχεις φίλους για να παίξεις
- αρρωσταίνεις




Σε κάθε μία από τις παραπάνω υποενότητες θα βρείτε:
- Τι μπορεί να αισθάνεσαι
- Τι μπορεί να σκέφτεσαι
- Τι μπορείς να κάνεις
- Πράγματα που είναι καλό να θυμάσαι και θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ανησυχία σου


     Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα πολύ αναλυτικό γλωσσάρι συναισθημάτων, όπου αναφέρονται 21 αρνητικά συναισθήματα, η περιγραφή τους, καθώς και πότε μπορεί να τα νιώσεις.

     Επίσης, στην τελευταία σελίδα περιλαμβάνεται ένας σύντομος οδηγός για να βοηθήσετε το παιδί σας να μιλήσει για τις ανησυχίες του. 




     Θέλετε κάτι άλλο; Έχει τα πάντα!!! Πλήρες στο θέμα που αναφέρεται, πλήρες με όλη την έννοια!! Μάλιστα, μπορώ να πω ότι όσα γράφονται μέσα είναι πολύ χρήσιμα και για τους ενήλικες με ανησυχίες, γιατί ποιος είπε ότι οι μεγάλοι δεν ανησυχούν; Δεν ξέρω κιόλας ποιος ανησυχεί περισσότερο!!!


Ο διαγωνισμός μας: Κερδίστε 2 αντίτυπα!
Το "Κορίτσι Μάλαμα" κληρώνει δύο τυχερούς αναγνώστες του blog, από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τι σε απασχολεί;"

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, απλά συμπληρώστε την φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης. 

Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι έγκυρο, γιατί ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω αυτού (αν δεν έχει δηλώσει όνομα Facebook).


Προαιρετικά:
1) Κάνετε Like στη σελίδα "Κορίτσι Μάλαμα" στο Facebook





2) Κάνετε Like στη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Facebook





3) Κοινοποιείτε τη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ.


     Μπορείτε, επίσης, να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter στα δεξιά του blog ώστε να μη χάνετε ανάρτηση!



Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τι σε απασχολεί;"
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 4/2/2018 έως τις 18/2/2018 και ώρα 23.59 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί η συμπλήρωση της φόρμας Google. Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα θεωρούνται επίσης άκυρες.
5. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κληρωθούν μέσω της σελίδας Mini Web Tool,
θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail (ή μέσω Facebook αν το δηλώσουν στη φόρμα) και θα ανακοινωθούν στην παρούσα ανάρτηση.
6. Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθούν, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
7.  Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής:
  • Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
  • Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

8. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
9. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί και στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.






Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips