Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Βιβλιο-παίζουμε: Ένα αστέρι πέφτει πέφτει



     Πριν λίγες ημέρες σας έδειξα στα social media το νέο, ολόφρεσκο, που μυρίζει ακόμη τυπογραφείο βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αρκετές κοπέλες δείξατε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό και γι' αυτό το λόγο ήθελα να σας γράψω την ανάρτηση αυτή μέσα στις γιορτές, γιατί ίσως σας ενδιαφέρει να το χαρίσετε σε κάποιο παιδάκι... ή σε κάποια δασκάλα :)





Το βιβλίο: Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
     Το βιβλίο μας είναι γραμμένο από τη Μαίρη Τσόγκα και η τρυφερή εικονογράφηση έχει γίνει από τη Ναταλία Καπατσούλια, η οποία έχει ζωντανέψει άπειρα βιβλία, από Τριβιζά ως Μανδηλαρά (μπορείτε να δείτε όλες τις εικονογραφήσεις της εδώ).

     Αυτό μικρό, μαγικό βιβλιαράκι, με την πρώτη ματιά μας θυμίζει Χριστούγεννα, με όλα αυτά τα αστέρια και τις ευχούλες για τα οποία μιλάει. Ταιριάζει, όμως, κάλλιστα σε κάθε εποχή του χρόνου, αφού και η ίδια μας η ιστορία ξετυλίγεται μια καλοκαιρινή βραδιά, κατά την οποία ένα παιδάκι κάνει μια ευχή σε ένα πεφταστέρι! Η ευχή ταξιδεύει για να συναντήσει ένα αστεράκι, με την προσδοκία να πραγματοποιηθεί!




     Για καλή της τύχη, συναντά τη Λαμπιρίνα, ένα μικρό αστεράκι που δίνει την πρώτη της χορευτική παράσταση στον απέραντο ουρανό! Πόση αγωνία έχει! Άραγε θα χορέψει καλά; Κι έπειτα, θα τα καταφέρει να πραγματοποιήσει την ευχούλα που συνάντησε;




     Η ευχή είναι πολύ απλή: ένα πολύχρωμο μπαλόνι με χρυσή κλωστή. Μα που θα βρουν μπαλόνι ανάμεσα στα αστέρα; Θα ζητήσουν βοήθεια από τον ήλιο, το φεγγάρι, τον άνεμο, τον ύπνο, το ουράνιο τόξο και το μπαλόνι τους θα γίνει το πιο μαγικό δώρο!!!

     Όπως σας έγραψα και στο Instagram, είχα τις επιφυλάξεις μου για το συγκεκριμένο βιβλίο, επειδή είχε αρκετό κείμενο. Μα προς μεγάλη μου έκπληξη, όχι μόνο κάθισαν με προσοχή να το ακούσουν, αλλά με παρακαλούσαν να τους το διαβάσω πάλι!!! Ευτυχώς μου άρεσε κι εμένα και ήταν εύκολη η αποστολή!!!




Το παιχνίδι: Γινόμαστε αστεράκια!
     Φυσικά και μπορούμε να γίνουμε αστεράκια για τους άλλους! Να αγκαλιάσουμε την ευχή τους και να προσπαθήσουμε να την κάνουμε πραγματικότητα!

     Αφού, λοιπόν, διαβάσαμε το βιβλίο, τους εξήγησα ότι κι εμείς μπορούμε να γίνουμε αστεράκια. Έτσι, έκανε το κάθε ένα μια ευχή και όλοι μαζί υποσχεθήκαμε να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε κάθε ευχή ξεχωριστά!

     Η πεταλουδίτσα μου ευχήθηκε να μην πεινάνε τα παιδάκια! Όχι πείτε μου πως να μην είμαι περήφανη για αυτό το πλάσμα!!! Σε αυτό εύκολα θα βοηθήσουμε αφού τα παιδιά αποφάσισαν τα μισά χρήματα που μάζεψαν από τα κάλαντα να τα διαθέσουν να αγοράσουν φαγητά για τους φτωχούς.

     Ο σαμψωνάκος, από την άλλη, ευχήθηκε να γίνει Catboy, οπότε είμαι πάλι για να φτιάχνω στολές!!!



Πώς σας φάνηκε το βιβλίο και το παιχνίδι μας;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips