Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η βάπτιση της πεταλουδίτσας μου: ο στολισμός του Ναού




     Από θέμα υλικών, το πιο εύκολο κομμάτι ήταν ο στολισμός του Ναού. Λίγα, φτηνά υλικά, κάποια από τα οποία τα είχα ήδη από το στολισμό του πατρικού μου σπιτιού πριν μερικά χρόνια, την ημέρα που παντρευόμουν!


     Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν:
  • Μπαλόνια άσπρα-ροζ - 5€
  • Γάζα φούξια 1,50x10 μέτρα (την αγόρασα από εδώ) - 25€
  • Σχοινί κερωμένο φούξια (δεν θυμάμαι την τιμή)
  • φούξια τούλι (το είχα από όταν είχα στολίσει το μπαλκόνι του πατρικού μου για το γάμο)
  • φούξια κορδέλα (επίσης από το γάμο)


     Πώς έφτιαξα τις κολόνες
     Καταρχήν, φούσκωσα τα μπαλόνια. Ευτυχώς, ο πεθερός μου που είναι πολυτεχνίτης, είχε ένα... πως το λένε... ένα μηχάνημα που λειτουργεί με ρεύμα και βγάζει με πίεση αέρα από ένα πιστολάκι. Καταλάβατε φαντάζομαι! Οπότε, πιο πολύ παιδεύτηκα στο να τα δέσω, κι αυτό γιατί τα φούσκωσα πολύ, επειδή σκεφτόμουν πως μέχρι την επόμενη μέρα ίσως έχαναν λίγο αέρα. 
     Σε κάθε κάθε μπαλόνι, έδεσα ένα διπλό κερωμένο σχοινί. Έπειτα, έπιασα τα κερωμένα σχοινιά σε σετ των 6 (3 άσπρα, 3 ροζ).
   Η πεθερά μου που κάνει λεπτοδουλειά με το χέρι της, έφτιαξε τους φιόγκους, τους οποίους σταθεροποίησε με συρραπτικό. Πέρασε αρκετή φούξια κορδέλα στο κέντρο κάθε φιόγκου, ώστε να μπορούμε να τα δέσουμε πάνω στις κολόνες. Εμείς απλώς δέσαμε τους φιόγκους και για να μην πέφτουν και να φαίνονται φουντωτοί, τους σταθεροποιήσαμε με διαφανή ταινία, την οποία κολλήσαμε στο πίσω μέρος τους.




     Πιο χαμηλά, δέσαμε τα μπαλόνια. Επειδή τα σχοινάκια ήταν λίγο κοντά για να τυλιχτούν γύρω από την κολόνα, δέσαμε όλα τα σχοινιά με ένα μακρύτερο σχοινί. Με το σχοινί αυτό και με λίγη ακόμη ταινία, τα σταθεροποιήσαμε πάνω από τους φιόγκους.


     Πώς έφτιαξα την κουπαστή
    Η κουπαστή είχε πιο εύκολο στήσιμο. Βέβαια, σε αυτό συνέβαλαν και οι κουμπάροι μας, όπου μείωσαν στο 1/4 την απαιτούμενη ώρα!




     Είχα από πριν κόψει τη 10μετρη γάζα σε 2 κομμάτια, το ένα 7 μέτρα και το άλλο 3. Έπειτα, έκοψα και τα 2 κομμάτια στη μέση. Είχα, λοιπόν 4 κομμάτια, δύο 7μετρα και δύο 3μετρα, το κάθε ένα με πλάτος 0,75 εκ. Τα 7μετρα τα δέσαμε πάνω στις κουπαστές, στερεώνοντάς τα με το σχοινί. Σποραδικά, βάλαμε με τον ίδιο τρόπο κάποια μπαλόνια, άσπρα-ροζ εναλλάξ. Το τέλος της κουπαστής, δέσαμε από μια εξάδα μπαλονιών, ίδια με της κολόνας. Όλο αυτό, μας πήρε περίπου 20 λεπτά. Το πιο δύσκολο σημείο ήταν οι φιόγκοι, τους οποίους προσπαθούσαμε με διάφορους τρόπους να σταθεροποιήσουμε για να μην κοιτάζουν προς τα κάτω! Το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό, που ούτε το φανταζόμουν! Απλό και όμως τόσο όμορφο!!!




Εσάς πώς σας φαίνεται;

4 σχόλια:

  1. Υπέροχος στολισμός..πολύ πολύ ροζ...μου αρέσει!!!!
    Να σου ζήσει η νεοφώτιστη!! και κάθε ευλογία στη ζωή της!
    Άντε και στο επόμενο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!Κι εγώ τρελαίνομαι για ροζ-φούξια! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  2. Όμορφος στολισμός, χωρις υπερβολές και απο τα χεράκια σου για νάχεις να θυμάσαι. Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δέσποινα μου! Εύχομαι ό,τι καλύτερο και σ' εσένα!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips