Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού Vol. 2: Φροντίδα εγκύου


 Η δεύτερη ενότητα που σας παραθέτω λέει μερικές συμβουλές για τη φροντίδα του γυναικείου σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (διαβάστε εδώ την πρώτη ενότητα σχετικά με τις αναπνοές). Οι σημειώσεις αυτές προέρχονται από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού που παρακολούθησα, είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γυναικολόγου σας, τον οποίο και θα πρέπει να συμβουλεύεστε για κάθε πρόβλημα ή απορία σας.


     Πρηξίματα: Για το πρήξιμο των ποδιών, ρίχνουμε πάνω τους νερό χλιαρό και σταδιακά κρύο. Επίσης, κάνουμε αργές κυκλικές κινήσεις με τους αστραγάλους, πρώτα κατά τη φορά του ρολογιού και έπειτα αντίθετα.
Την ίδια άσκηση κάνουμε και για τα χέρια.
Ξαπλώνουμε συχνά με τα πόδια ανασηκωμένα, ώστε οι αστράγαλοι να είναι πάνω από το ύψος των γονάτων.
Φοράμε παπούτσι χαμηλό με σόλα, όχι τελείως επίπεδο. Τα παπούτσια αυτά βοηθούν και στους πόνους της μέσης.

·       Σκύψιμο: Σκύβουμε είτε με τα γόνατα και τα πόδια ανοιχτά (για γερά γόνατα) είτε με το ένα πόδι πίσω, το άλλο μπρος και στα πλάγια. Όχι με τη μέση!

·       Αιμορροϊδες: Για την πρόληψή τους, τρώμε πολλές φυτικές ίνες.

·       Πυελικές ασκήσεις: Προλαμβάνουν την περινεοτομή αλλα μακροπρόθεσμα και την ακράτεια. Γίνονται σε οποιαδήποτε στάση, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (εκτός της ούρησης). Ενώ είμαστε χαλαρές, τραβάμε προς τα πάνω την ουρήθρα μας (σαν να θέλουμε να ανακόψουμε την ούρηση) και μένουμε έτσι για 5''. Δε σφίγγουμε την κοιλιά μας, ούτε τους γλουτούς μας! Χαλαρώνουμε και επαναλαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips