Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μικρές τακτικές οργάνωσης



Κανόνες οργάνωσης για μικρά σπίτια!


1. Κάθε πράγμα έχει μία θέση-και μόνο μία!
Για παράδειγμα, υλικά του γραφείο όπως στυλό, χαρτιά κλπ, πηγαίνουν όλα στο γραφείο. Τα παιχνίδια αποθηκεύονται όλα μαζί. Η γοητεία του μικρού σπιτιού είναι πως είναι εύκολο να βρεις κάτι ή να το βάλεις στη θέση του. Θα εκπλαγείτε από το πόσο χώρο μπορείτε να εξοικονομήσετε αποθηκεύοντας παρόμοια πράγματα μαζί και μόνο σε μια θέση!

2. Βάλτε το στη θέση του μόλις μπείτε στο σπίτι!
Η αλληλογραφία στο κουτί της αλληλογραφίας, το περιοδικό μαζί με τα περιοδικά, τα κλειδιά και τα γυαλιά στο καλάθι με τα απαραίτητα για την έξοδο.

3. Τοποθετήστε κάθε πράγμα κοντά στο χώρο που το χρησιμοποιείτε. 
Εξοικονομήστε χρόνο και ενέργεια! Τα αντικείμενα που δε χρησιμοποιούνται συχνά, αποθηκεύονται και απομακρύνονται. Τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε συχνά, τοποθετήστε τα σε μέρος που να μπορείτε να τα φτάσετε εύκολα. Εκείνα που δεν τα πολυχρησιμοποιείτε, αποθηκεύστε τα σε πιο δύσκολα προσβάσιμα μέρη. Τέρμα το ψαχούλεμα στα ντουλάπια που έκανε άνω κάτω τον κόσμο!

4. Τα καλάθια και τα κουτιά είναι ιδανικά για να αποθηκεύετε πράγματα στα ντουλάπια και χρησιμοποιούνται επίσης ως διαχωριστικά.
Το ντουλάπι μένει οργανωμένο, καθώς κρατάμε τα μικρά αντικείμενα σε καλάθια. Μπορούμε εύκολα να κοιτάξουμε στο ντουλάπι μας και να δούμε τι μας τελειώνει γιατί είναι οργανωμένο και το καθετί είναι πάντα στο ίδιο μέρος

5. Πετάξτε ότι δεν χρησιμοποιείτε και ό,τι δεν ταιριάζει στο χώρο σας. 
Αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους μήνες ή είναι πολύ μεγάλο για το χώρο σας, αναρωτηθείτε: "μπορώ να το ξεφορτωθώ;" Ρωτήστε τον εαυτό σας: είναι πιο σημαντικό από το στρες που μου προκαλεί έχοντάς το μέσα στο σπίτι μου;

Πηγή http://h2obungalow.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips