Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι 4 βασικές καθημερινές δουλειές του σπιτιού

      



       Παρόλο που αυτές οι 4 δουλειές δεν θα κρατήσουν το σπίτι σας άψογα καθαρό για πάντα, πάντως σίγουρα θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να κάνετε αυτές τις δουλίτσες, έχετε ήδη βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής φασίνας. Σιγουρευτείτε ότι τις προσαρμόζετε στις ανάγκες της δικής σας οικογένειας.
Αν, για παράδειγμα, έχετε ολιγομελή οικογένεια που συνηθίζει να τρώει έξω, το καθημερινό πλύσιμο των πιάτων μπορεί να μην είναι προτεραιότητα. Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω σαν οδηγό!

1. Πλύσιμο των πιάτων
Μπορεί να μην έτυχε ποτέ να δείτε νεροχύτη τίγκα στο πιάτο, αλλά σας λέω πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Μυρωδιές, κηλίδες και απίστευτη ανάπτυξη μυκήτων συνήθως πάνε πακέτο με τα ξεχασμένα πιάτα. Η καλύτερη επιλογή: το καθημερινό τους πλύσιμο. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, τουλάχιστον βάλτε έναν κανόνα ότι τα πιάτα θα ξεπλένονται και θα τοποθετούνται με τάξη μέσα στο νεροχύτη καθημερινά. Αυτό θα εμποδίσει τη μούχλα και τα έντομα να εισβάλουν σττο σπίτι σας.

2. Πλυντήριο
Δεν χρειάζονται όλες οι οικογένειες καθημερινά μπουγάδα, οι περισσότερες όμως βλέπουμε πως αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως. Ρούχα της δουλειάς, φόρμες των παιδιών, ρούχα ποδοσφαίρου κλπ., είμαστε παραγωγοί βρώμικων ρούχων! Το καθημερινό πλυντήριο θα μας εμποδίσει από το να ψάχνουμε την αθλητική μας φανέλα στον πάτο του καλαθιού! Αν έχετε extra large οοκογένεια, μπορεί να χρειάζεστε πάνω από ένα πλυντήριο τη μέρα. Ευτυχώς, το να βάζει κανείς πλυντήριο, είναι κάτι που ακόμη και τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να κάνουν, με ελάχιστή επίβλεψη και εφόσον τους τα εκπαιδεύσουμε.

3. Συμμάζεμα
Ελέγχοντας λίγο την ακαταστασία σε καθημερινή βάση, έχετε το σπίτι σας έτοιμο για απροσδόκητες επισκέψεις! Επίσης, θα εμποδίσει το σπίτι σας να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη που θα χρειάζεται ώρες για να συμμαζευτεί. Ένα τακτοποιημένο σπίτι μας εμπνέει να καταπιαστούμε με πιο δύσκολες εργασίες. Προσπαθήστε να εφαρμόζετε ένα γρήγορο μαζεύω-ότι-είναι-στο-πάτωμα πριν κοιμηθείτε. Κάντε το πιο διασκεδαστικό προσπαθώντας να ξεπεράσετε το χρόνο σας ή συναγωνιστείτε με άλλα μέλη της οικογένειας για το ποιος θα τελειώσει πρώτος!

4. Αρχειοθέτηση των εγγράφων
Αν δεν αρχειοθετείτε καθημερινά τα χαρτιά σας, κινδυνεύετε να βρίσκετε μια ντουζίνα χαρτούρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Διαφημιστικά, αποδείξεις και σχολικά έγγραφα μπορούν να καταλάβουν το σπίτι σας πρoτού πείτε "τζα"! Θα σας πάρει λίγα λεπτά τη μέρα για να εμποδίσετε το χαρτοβασίλειο! Αν είναι δυνατό, δημιουργήστε μια γωνιά αλληλογραφίας, με ένα καλάθι για τα άχρηστα χαρτιά και ό,τι άλλο σας χρειάζεται για τη δουλειά αυτή. Τσεκάρετε την αλληλογραφία σας μια φορά τη μέρα και ξεμπερδέψτε με το κάθε χαρτί μόλις το ανοίξετε. Σκίστε, πετάξτε, απαντήστε ή αρχειοθετήστε.

Με αυτά τα μικρά βηματάκια, το σπίτι σας θα είναι π;aντα έτοιμο να δεχτεί κόσμο! Θα περιορίσετε επίσης την ανάγκη για βαριά φασίνα και θα έχετε ένα περιβάλλον καθαρό και τακτοποιημένο! Δεν θα σας φαίνεται ότι βγάζετε δουλειά κι όμως η δουλειά θα βγαίνει!

Keep Calm And Rule The House!

7 σχόλια:

  1. Με χαρά σε καλωσορίζω Βάσω μου!
    Νομίζω πως, οι περισσότερες από εμάς, προσπαθούν για το καλύτερο μέσα στο σπίτι, με βασική όμως προτεραιότητα την οικογένεια!
    Έτσι, συχνά το σπίτι μένει πίσω! Μιλάω και για τον εαυτό μου φυσικά!
    Γι' αυτό χαίρομαι να βρίσκω θέματα που να μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε και στο νοικοκυριό, χωρίς να μας γίνεται, όμως, αυτό έμμονη ιδέα αλλά ούτε και βραχνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ζω από πρωτο χέρι και ξέρω πόσο ευκολα μπορεί να ξεφύγει το πραγμα! Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο παρτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου! Μόνο όποιος έχει αναλάβει νοικοκυριό, ξέρει πόσο δύσκολη είναι η συντήρηση ενός μαζεμένου σπιτιού!

      Διαγραφή
  3. Τώρα που περιορίζεται ο χρόνος μου συνέχεια σκέφτομαι πως να οργανώσω τις δουλειές του σπιτιού για να μπορώ να ασχολούμε με το μωράκι μου. Αν δεν πιάσεις την ώρα που γίνεται η ακαταστασία δεν μαζεύετε το πράγμα. Πολύ ωραία και ανάρτηση και πόσο αλήθεια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πωλίνα μου έχεις δίκιο! Κάποτε μου έλεγε μια κυρία ότι ο χρυσός κανόνας του νοικοκυριού είναι ό,τι παίρνεις να το βάζεις αμέσως στη θέση του!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα! οι δουλειές του σπιτιού είναι όντως μεγάλη ταλαιπωρία! Η συμβουλή μου εμένα είναι η οικιακή βοηθός! Προσέλαβα εγώ μία κυρία και μου έχουν λυθεί τα χέρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει που θίγετε και μια διαφορετική προσέγγιση! Πολλές φορές ένα χέρι βοηθείας είναι πολύ καλή λύση! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση σχετικά με τη σελίδα σας.
      Εγώ, βέβαια, γράφω για τις κοπέλες που προτιμούν να ασχοληθούν μόνες τους με τις δουλειές του σπιτιού. Η κάθε μία επιλέγει πως θα χειριστεί το νοικοκυριό της.

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips