Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Βιβλιο-παίζουμε: Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων (+Διαγωνισμός!!)



     Και να που πλησιάζουν και φέτος τα Χριστούγεννα! Και να που θα μείνουμε και πάλι στο σπίτι περισσότερο, θα χουχουλιάσουμε περισσότερο, θα είμαστε περισσότερο οικογενειακά! Και φυσικά, τα παιδάκια μας, οι θησαυροί μας, μαζί μας και αυτά!! Η καλύτερη στιγμή του χρόνου να περάσουμε όμορφες οικογενειακές στιγμές!

     Και τι δε θα κάνουμε μαζί! Φουρνίσματα, στολίσματα, κατασκευές και γιατί όχι, δραστηριότητες μάθησης και εμπέδωσης! Για εσάς που ασπάζεστε το σκεπτικό μου, το βιβλίο "Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων" θα αποτελέσει βασικό σας εργαλείο και καλό γιορτινό "απασχοληστήρι"!





     Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς βιβλίων που έχουν δημιουργήσει οι συντάκτες του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex (σας προτείνω να το επισκεφθείτε, θα βρείτε πολλές ιδέες απασχόλησης για τα μικρά σας)! Το καλοκαίρι σας είχα παρουσιάσει άλλα δυο βιβλία της σειρά, "Τα Φυλλαράκια της Φύσης" και "Τα Φυλλαράκια των Διακοπών" (μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση εδώ).

     Το βιβλίο μας, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, είναι γεμάτο από ανοιχτά φύλλα εμπέδωσης, τα οποία επιδέχονται περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις, τακτική που συμβαδίζει με το Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα για το Νηπιαγωγείο. Μόνο που εδώ έχουμε και ένα μπόνους: τα φύλλα εργασίας είναι γιορτινά! Τα φιλαράκια μας μπλέκονται σε νέες περιπέτειες! Βλέπετε, τα ξωτικά αρρώστησαν, έχουν όλα πυρετό και πονόλαιμο φρικτό! Η παρέας μας, με τη βοήθεια του παιδιού, έρχεται να βοηθήσει στις γιορτινές ετοιμασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα την Πρωτοχρονιά!


     Το παιδί καλείται να συμπληρώσει να νούμερα που λείπουν από τη ρόδα αντίστροφης μέτρησης, να στολίσει με κολάζ το έλατο, να ανάψει τα λαμπάκια σχηματίζοντας μοτίβα με τα χρώματα, να γράψει ευχές στο στολισμένο καράβι, να περάσει μέσα από λαβυρίνθους για να μαζέψει τα υλικά για τα γλυκά, να στολίσει το χριστόψωμο και πολλά πολλά άλλα!!!




     Μάλιστα, στον αριθμό της κάθε σελίδας, αναγράφεται η δεξιότητα η οποία καλλιεργείται μέσα από το συγκεκριμένο φύλλο εργασίας. Φαντασία, επικοινωνία, πειραματισμός, μαθηματικά, χρόνος, έκφραση είναι λίγοι από τους τομείς που αγγίζει το βιβλίο μας!




     Στη μέση του βιβλίου, θα βρείτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με διάφορες δοκιμασίες. Τα επιτραπέζια είναι τέλεια ασχολία για τις γιορτές!!




     Πόσα πράγματα μάθαμε που δεν τα ήξερα κι εγώ η ίδια! Πόσα έθιμα!! Το ξέρατε ότι στην αρχαία Ελλάδα στόλιζαν ένα κλαδί ελιάς για καλοτυχία; Ή το έθιμο με το αμίλητο νερό; Το βιβλίο πιάνει τόσους τομείς!




     Εδώ σας δείχνω μερικά από αυτά που έφτιαξε η πεταλουδίτσα μου! Γούρι με κολάζ και οι εικόνες της ιστορίας της Γέννησης κομμένες και τοποθετημένες με τη σωστή χρονολογική σειρά!






     Με χαρά, λοιπόν, σας ετοίμασα ένα διαγωνισμό, με την ευγενική δωροθεσία των εκδόσεων Μεταίχμιο! Το "Κορίτσι Μάλαμα" κληρώνει δύο τυχερούς αναγνώστες του blog, από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τα φυλλαράκια των Χριστουγέννων"!


Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, απλά συμπληρώστε την φόρμα Google στο τέλος της ανάρτησης. 

Προσοχή! Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι έγκυρο, γιατί ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω αυτού (αν δεν έχει δηλώσει όνομα Facebook).


Προαιρετικά:

1) Κάνετε Like στη σελίδα "Κορίτσι Μάλαμα" στο Facebook





2) Κάνετε Like στη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Facebook





3) Κοινοποιείτε τη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ.


     Μπορείτε, επίσης, να ακολουθήσετε το "Κορίτσι Μάλαμα" στο Instagram, το Twitter, το Pinterest, τo Bloglovin και το Google+, καθώς και να εγγραφείτε στο newsletter στα δεξιά του blog ώστε να μη χάνετε ανάρτηση!



Όροι διαγωνισμού
1. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες του blog από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων".
2. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 2/12/2017 έως τις 12/12/2017 και ώρα 23.00 μ.μ.
3. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για συμμετοχές από Ελλάδα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποτελεί η συμπλήρωση της φόρμας Google. Συμμετοχές μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα θεωρούνται επίσης άκυρες.
5. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κληρωθούν μέσω της σελίδας Mini Web Tool,
θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail (ή μέσω Facebook αν το δηλώσουν στη φόρμα) και θα ανακοινωθούν στην παρούσα ανάρτηση.
6. Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν εντός 2 ημερών από την ημέρα που θα ειδοποιηθούν, διαφορετικά η κλήρωση θα επαναληφθεί.
7.  Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής:
  • Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
  • Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.
8. Το blog "Κορίτσι Μάλαμα" δε φέρει καμία ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
9. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί και στις σελίδες SaveAndWin, KerdiseTo.





Καλή επιτυχία!!

2 σχόλια:

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips