Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τα βιβλία του Φεβρουαρίου 2016!



     Ο Φεβρουάριος πέρασε με υπέροχα βιβλία για συντροφιά! Ομολογώ πως αυτή τη φορά κάναμε πολύ καλές επιλογές με την πεταλουδίτσα μου!! Ορίστε τα βιβλία του Φεβρουαρίου!



1. Τι παράξενο μωρό! ΓΚΚΡΡΡ! Simon Puttock, εκδ. Ίκαρος






     Το διαβάσαμε δεκάδες φορές!!! Το αγαπημένο της βιβλίο για το Φεβρουάριο! Δεν την αδικώ, πολύ όμορφη εικονογράφηση, χαριτωμένο και έξυπνο! Αλλά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο... ήταν και λίγο χαζομάρα! Την πρώτη φορά που το διάβασα, αναρωτιόμουν που θα καταλήξει! Τι κρίμα που είδα ότι δεν κατέληγε πουθενά!!!

     Ο κύριος και η κυρία Κουνέλη ήθελαν πολύ να έχουν ένα δικό τους παιδάκι. Μια μέρα βρίσκουν ένα μωράκι τυλιγμένο με μια κουβερτούλα έξω από το σπίτι τους με ένα σημείωμα. Πήραν μέσα το μωρό, το οποίο ήταν ένα τερατάκι μεταμφιεσμένο σε μωρό ελαφάκι. Όταν εκείνο αρχίζει να κλαίει, δεν ξέρουν τι να το κάνουν! Φωνάζουν, λοιπόν, με τη σειρά, τα ζώα για βοήθεια, τα οποία εξαφανίζονται μυστηριωδώς! Και πως να μην εξαφανίζονται, αφού τα καταπίνει το μικρό τερατάκι! Ντάξει, πλάκα είχε, αλλά δεν θα το αγόραζα!!! Για δανεισμό να περνάει ευχάριστα η ώρα, καλό ήταν!!


2. Η φάλαινα που βγήκε στη στεριά, Karen Hayles, εκδ. Καλειδοσκόπιο




     Αυτό ήταν ένα υπέροχο παραμύθι!! Από την ιστορία, το ύφος, την εικονογράφηση! Το αγαπήσαμε και αυτό!! Η φάλαινα, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει το φίλο της το ψαράκι, δοκιμάζει να κάνει μια ψηλοκρεμαστή βουτιά, με αποτέλεσμα να σκάσει πάνω σε ένα χοντρό κομμάτι πάγο! Όλα τα ζώα προσπαθούν να τη βοηθήσουν να ξαναπέσει στη θάλασσα! Θα τα καταφέρουν άραγε; Ένα βιβλίο που αξίζει και να αγοράσετε και να διαβάσετε με τα παιδιά! Ενώ έχει αρκετό κείμενο, μου είναι ευχάριστο να της το διαβάζω και αυτό δεν ισχύει για όλα τα βιβλία!


3. Το πιο σημαντικό, Antonella Abbatiello, εκδ. Edition bi:libri




     Αυτό το ξετρύπωσε μόνη της από ένα ράφι. Είδα μέσα τόσα ζώα που ήμουν σίγουρη ότι θα της άρεσε! Και είχα δίκιο, ήταν πολύ όμορφο βιβλίο! Καταρχήν είναι δίγλωσσο, έχει κείμενο στα ελληνικά και στα γερμανικά. Έχει πολύ μικρά κείμενα και είναι έξυπνο και αστείο. Τα ζώα κουβέντιαζαν στο δάσος και αναρωτιόνταν πιο είναι το πιο σημαντικό προσόν σε ένα ζώο. Άλλο ζώο έλεγε ότι το πιο σημαντικό είναι τα αγκάθια, άλλο ο μακρύς λαιμός, άλλο τα φτερά. Τα υπόλοιπα φαντάζονταν τον εαυτό τους με τα προσόντα αυτά... πολύ πλάκα! Να βλέπετε πράσινα γουρουνάκια, λιοντάρι με αγκάθια, καμηλοπάρδαλη με προβοσκίδα! Νομίζω ότι οξύνει τη φαντασία του παιδιού με όλα αυτά, εκτός του ότι είναι απίστευτα ευχάριστο! Και έχει και κάτι να σου μάθει: ότι ο καθένας είναι μοναδικός, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία τον βοηθούν να ανταπεξέλθει στη ζωή του! Αφήστε που τα ζώα σε κοιτάζουν λες και θα σου μιλήσουν! Η κόρη μου έπιανε κουβέντα μαζί τους! "Πήγαινε στα παιδιά σου μαμά κουκουβάγια", "που είναι το σπίτι σου λιονταράκι;", "εσύ είσαι ένας καλός ελέφαντας" και άλλα τέτοια εύθυμα!!


4. Το πιο δυνατό ποντικάκι του κόσμου, Βάιγκελ Ούντο, εκδ. Μίνωας





     Της άρεσε κι αυτό πολύ, αν και βλέπω ότι είναι εκτός κυκλοφορίας πλέον! Το ποντικάκι είδε ένα όνειρο και πήραν τα μυαλά του αέρα ότι είναι ντε και καλά το πιο δυνατό ποντικάκι του κόσμου. Ψάχνει σε όλο το δάσος να βρει την αρκούδα για να πολεμήσει μαζί της. Τελικά, καταφέρνει και τη νικάει! Ή μήπως όχι; Τρυφερό, ανατρεπτικό και αστείο! Μου αρέσουν πολύ τα παραμύθια με έξυπνο χιούμορ που με κάνουν να γελάω κι εμένα που είμαι μεγάλη!



Η επιλογές της μαμάς
     Αυτό το μήνα τελείωσα το e-book "Minimalist Living" το οποίο μιλάει για τον μινιμαλιστικό τρόπο ζωής, πως, δηλαδή, να ζεις με λιγότερα και πιο απλά και να είσαι καλά! Το μισό βιβλίο ήταν ελαφρώς θεωρητικό, αλλά μπορώ να πω ότι ήταν βοηθητικό και με ενέπνευσε! Το προτείνω σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν έναν πιο απλό τρόπο ζωής!




     Επίσης, κάθε πρωί διαβάζω ένα απόσπασμα από την "Κλίμακα" του Αγ. Ιωάννη του Σιναΐτη, φοβερό βιβλίο και πολύ βοηθητικό πνευματικά, αλλά δεν σας το προτείνω αν διανύετε μια στρεσογόνο περίοδο, γιατί είναι πιθανό να σας στρεσάρει ακόμη περισσότερο. Παλαιότερα σε φάση άγχους, είχα δοκιμάσει πάλι να το διαβάσω και μου αύξησε το στρες κατακόρυφα! Τώρα, όμως, που το μυαλό μου είναι πιο καθαρό, βλέπω ότι όσα είναι γραμμένα μέσα, δεν με καταδικάζουν σηκώνοντας το δάχτυλο εναντίον μου, αλλά είναι γραμμένα με αγάπη και σε μια προσπάθεια με βοηθήσουν να καταλάβω καλύτερα πως λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχή και η πνευματική ζωή, γιατί όπως βλέπω έχει και αυτή τα κόλπα της και τα μυστικά της, όπως και η ψυχολογία και η τέχνη!! Μπορείτε να το διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ!




     Κάθε βράδυ, επίσης, διαβάζω μια σελίδα από την Καινή Διαθήκη και μια σελίδα από το βιβλίο "Άγχος και Κρίσεις Πανικού" που σας είχα αναφέρει τον προηγούμενο μήνα! Όπως καταλαβαίνετε, δε με ενδιαφέρει να βγάλω ύλη, αλλά να έχω μια ελάχιστη έστω, αλλά σταθερή πρόοδο στα διαβάσματά μου!




Εσείς τι διαβάσατε το Φεβρουάριο;

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τις βιβλιοπροτασεις σου κορίτσι μάλαμα! Αυτό με το μινιμαλιστικό τρόπο ζωής μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρον!! Σε άλλα ανάρτηση θα σας δείξω πως μπορείτε να τα βρίσκετε αυτά τα βιβλία δωρεάν!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips