Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το δροσερότερο γλυκό ψυγείου!



     Αν και ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν το φθινόπωρο (δεν ξέρω καν πόσοι είμαστε εμείς οι "ανάποδοι"), αρνούμαι να κάνω μέσα στον Αύγουστο προπόσεις τύπου "άντε και καλό χειμώνα να 'χουμε"! Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φέρνουμε τις εποχές πιο κοντά από ότι πραγματικά είναι! Μετά το καλοκαίρι έρχεται το υπέροχο φθινόπωρο, που φέτος θα είναι επίσης ζεστό και κολυμβήσιμο και πολύ μετά θα έρθει κι ο χειμώνας για 3 μηνάκια!! Γι' αυτό, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας παρουσιάζω ένα γλυκό καλοκαιρινό, όσο και ο Αύγουστος!


     Το γλυκό αυτό το κάνει εδώ και χρόνια η πεθερά μου. Αν και με πολύ ταπεινά υλικά, θα σας σώσει πολλές φορές από τις καλοκαιρινές λιγούρες και από την αγωνιώδη απορία του "τι να φτιάξω για τους καλεσμένους μου χωρίς να ξοδευτώ".


Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές (ακόμη και οι μπαγιάτικες κάνουν δουλειά)
  • κανέλα
  • 4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σε όποια γεύση θέλετε (εγώ είχα 4 διαφορετικές, αλλά ουσιαστικά η γεύση τους σκεπαζόταν από το ζελέ)
  • Τα υλικά που αναγράφονται στο φακελάκι του άνθους αραβοσίτου για την παρασκευή του
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα σε σκόνη


Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη


Διαδικασία


1. Σιρόπι. Σε κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε πάνω στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά. Στρώνετε το ταψί με φρυγανιές και σιροπιάζετε καλά τις φρυγανιές. Πασπαλίζετε με μπόλικη κανέλα.




2. Κρέμα. Παρασκευάζετε το άνθος αραβοσίτου με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις γίνει χλιαρό, το ρίχνετε πάνω από τις φρυγανιές. Το στρώνετε όσο πιο ομοιορμορφα μπορείτε, ώστε όταν μπει το ζελέ, να μοιραστεί ισόπαχα. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το ζελέ.




3. Ζελέ. Παρασκευάζετε το ζελέ με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας (κατά τα άλλα σας δίνω τη συνταγή!!) Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και περιχύνετε με το ζελέ. Προσοχή! Μη ρίξετε μεμιάς όλο το ζελέ! Θα τρυπήσει το άνθος αραβοσίτου και θα φαίνεται άσχημο! Προτιμήστε να το ρίξετε με μια κουτάλα λίγο λίγο!!




     Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες,ώστε να σφίξει καλά το ζελέ και έπειτα μπορείτε να το φάτε όλο το ταψί!! Να ξέρετε ότι καθώς περνούν οι μέρες, η φρυγανιά στεγνώνει, γι' αυτό σας προτείνω να τη σιροπιάσετε καλά!!! Σας φαίνεται ταπεινό; Η γεύση του θα σας κάνει να αναθεωρήσετε!!




Καλή σας όρεξη!!

Copyrighted.com Registered & Protected 
OPZP-AHZV-1WQH-UNQF

Διαβάστε επίσης...









4 σχόλια:

  1. Μόνο και μόνο που το είδα θυμήθηκα καλοκαιρινά πάρτι γενεθλίων όταν ήμουνα παιδί και μου έφτιαχναν αυτό το αγαπημένο γλυκό! Νομίζω πως θα μπω στον πειρασμό να το φτιάξω, εξάλλου είναι και ελαφρύ!

    Καλή σου μέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η ιδέα της μαμάς σου να το χρησιμοποιήσει ως τούρτα!! Τα καλά του να έχεις γενέθλια καλοκαίρι!! Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το γλυκό το έφτιαχνε και εμέναη η μαμά μου όταν ήμουν μικρή! Πολύ δροσιστικό, απλό και γρήγορο! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω πως είναι γενικώς μια γνώριμη γεύση! Οι μαμάδες τελικά έκαναν θαύματα με τα λίγα υλικά που κυκλοφορούσαν παλιότερα!!

      Διαγραφή

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips