Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μικρά και ωφέλημα από τον Ματθαίο...


  • Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, αυτά να τους κάνετε κι εσείς. Σ' αυτό συνοψίζονται ο νόμος και οι προφήτες. (Ματθαίου 7, 12)
  • Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθεί. (Ματθαίου 12, 50)
  • Σας διαβεβαιώνω πως, αν έχετε πίστη έστω και σαν κόκκο σιναπιού, θα λέτε σ' αυτό το βουνό "πήγαινε από 'δω εκεί" και θα πηγαίνει. Και κανένα πράγμα δεν θα είναι αδύνατο για εσάς. (Ματθαίου 17, 20)
  • Εγώ όμως σας λέω: Ν' αγαπάτε τους εχθρούς σας, δίνετε ευχές σ' αυτούς που σας μισούν, και προσεύχεστε για αυτούς που σας κακομεταχειρίζονται και σας καταδιώκουν, για να γίνετε παιδιά του ουράνιου Πατέρα σας, γιατί Αυτός ανατέλει τον ήλιο Του για κακούς και καλούς και στέλνει τη βροχή σε δίκαιους και άδικους. (ματθαίου 5, 44-45)
  • Γιατί αν συγχωρήσετε τους ανθρώπους για τα παραπτώματά τους, θα σας συγχωρήσει κι εσάς ο ουράνιος Πατέρας σας. Αν όμως δε συγχωρήσετε στους ανθρώπους τα παραπτώματά τους, ούτε κι ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει τα δικά σας παραπτώματα (Ματθαίου 6, 14-15)
  • Μην έχετε άγχος και μην αρχίσετε να λέτε: "τι θα φάμε;" ή "τι θα πιούμε;" ή "τι θα ντυθούμε;" γιατί για όλα αυτά αγωνιούν όσοι δεν εμπιστεύονται το Θεό. Όμως ο ουράνιος Πατέρας σας ξέρει καλά ότι έχετε ανάγκη απ' όλα αυτά. Γι' αυτό πρώτα απ' όλα να επιζητείτε τη βασιλεία του Θεού και την επικράτηση του θελήματός Του, κι όλα αυτά θα ακολουθήσουν. (Ματθαίου 6, 31-33)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Blog Widget by LinkWithin
Blogging tips